BARISTA SKILLS – FOUNDATION
Saat: 18 Saat
Barista Skills – Foundation Kursu, öğrencilerin sağlık ve güvenlik uygulamalarını uygularken Dünya standartlarına göre öğütücü, espresso, kalibrasyon, süt köpüğü ve dokulu süt ve latte art tekniklerini hazırlamak için gerekli temel becerilerin yanı sıra kahve hakkında genel tüm bilgileri öğrenmelerini sağlar. Pratik öğrenme hedefleri ve etkinlikleri, öğrenciyi bir baristanın temel görevlerini yerine getirmeye hazırlar.
- Kahve Bilgisi
- Tarih
- Kavurma Seviyeleri
- Tazelik
- Demleme Yöntemleri ve Ekipman
- Öğütücü Bıçak Türleri
- Demleme Kılavuzları
- Demlemenin Temel Öğeleri
- Kahve ile Su Oranı İlkeleri
- Cihaz veya Kültürel Olarak Uygun Oranlar
- Öğütme Ayarı İlkeleri ve Çözünürler ve Akış Hızı Üzerindeki Etkisi
- Demleme Süresi
- Su Derece İlkeleri
- Soğuk Demleme
- Demleme Turbulansı
- Su Kalitesi
- Demleme İşlemi
- Gravite Demleme Kullanımı
- Demleme İşlemleri – İlkeler, Ekstraksiyon ve Demleme Döngüsünün Tamamlanmasının Önemi
- Blooming: Blooming’in nedenleri, miktarları ve ekstraksiyon üzerindeki etkisi hakkında bilgi içerir.
- Demleme Analizi
- Demleme
- Dengeli Demleme
- Optimum ve Maksimum Ekstraksiyon Verimi
- Demleme Kontrol Tablosu – Kullanım, Ölçüm ve Hesaplamalar
- Bakım
- Ekipman Temizliği
BARISTA SKILLS – INTERMEDIATE
Barista Skills – Intermediate kursu, hazırlık kursunda tanıtılan kavram ve becerilere dayanmaktadır. Barista becerileri deneyimine sahip olan ve kahve kalitesini nasıl iyileştireceğini ve barista mesleğinde bulunan daha karmaşık iş işlevlerine nasıl hazırlanacağını keşfetmek isteyen biri için idealdir. Bu kurs sayesinde öğrenciler kahvenin kendisi, özellikle de kahvenin çeşidi, kökeni ve işleme yöntemlerinin lezzet üzerindeki etkisi hakkında daha derin bir anlayış kazanacaklar. Bir demleme tarifinde arama yaparken kahve miktarı, öğütme dokusu, su kalitesi ve atış süresi parametreleri ve bunların etkileşimi, içecek yapımı ve tat farklılıkları, iş akışı yönetimi ve verimliliği, espresso ekstraksiyonunun duyusal yönleri, süt işleme ve teknikleri ile latte sanatı üzerine daha detaylı bilgi sahibi olacaklardır. Yazılı bir sınav orta seviye kurs bilgisini test ederken, pratik bir sınav öğrencinin öğütücü kalibrasyonu, espresso özütleme analizi, latte art becerileri ve içecek yapımı açısından yeteneğini değerlendirir.
- Arabika çeşitleri
- Kahve kökeninin lezzete etkisi
- İşleme yöntemlerinin tada ve lezzete etkisi
- Kahve kavurma derecelerinin çözünürlüğe ve yoğunluğa etkisi
- Kavrulmuş kahvenin gazını giderme ve kahveye etkisi
- Verimli çalışma teknikleri
- Değirmen dişlilerinin kahveye olan etkisi
- TDS & Ekstraksiyon
- Demleme oranlarının kahve tadına etkisi
- Ekstraksiyonun tada ve lezzete etkisi
- Tat ve Lezzet
- Tadım Çarkı
- Sütün temelleri
- Süt Alternatifleri
- Süt Köpürtme Teknikleri
- Süt Dökme Teknikleri
- Espresso bazlı menü oluşturma
- Kişisel temizlik, sağlık ve güvenlik
- Makina bakım ve temizliği
- Su kalitesi
- Müşteri hizmetleri ve kafe yönetimi