SEVGİ BAYAT İLE PLASTİK MAKYAJ, TV SİNEMA VE ESTETİK MAKYAJ EĞİTİMİ

PROGRAM SÜRESİ:  5 saat /1 gün

PROGRAMIN YERİ: Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü

PROGRAM ÜCRETİ: 300.-TL

PROGRAMIN AMACI:  Türkiye’de henüz çok yeni bir meslek dalı olan plastik makyaj ve efekt makyajı alanlarında gençleri doğru yönlendirmek ve profesyonel eğitim almalarını sağlamak. TV Sinema Bölümü öğrencilerine ışık-makyaj-renk-mekan vb. unsurlar arasındaki ilişkinin önemini vurgulamak ve uygulamalarla bilgilendirmek.

Estetik makyaj ile ilgili günümüzde sosyal medyanın da etkisiyle oluşan bilgi kirliliği ve yanlış ürün kullanımının cilt sağlığına olumsuz etkileri konularında bilinç kazandırmak.

Makyaj sanatçısı olmak, kendisini bu konuda geliştirmek veya  makyaj alanında bilgi sahibi olmak isteyen gençlere makyajın  her dalında (Plastik,Efekt,Estetik,Fantastik,Tiyatro,Sahne,Show vb.) kendilerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda bilgilendirmek ve eğitim olanağı sunmak.

PROGRAMIN HEDEF KİTLESİ:    *TV Sinema Bölümü

*İletişim Fakültesi

*Konservatuvar ve Sahne Sanatları Fakülteleri

*Makyaj sanatçısı olmak isteyen gençler ve kendisini geliştirmek isteyen makyöz/makyör ve güzellik uzmanları

PROGRAMIN İÇERİĞİ:                  *Anatomi (Yüz ve vücut anatomisi,oran ve orantılar,kas yönleri)

*Işık Eğitimi (Sahne,Tv,iç ve dış mekan)

*Renk Eğitimi

*Makyajda renk ve gölgelendirme

(vurgulama,gizleme,şekillendirme,büyültme,küçültme,eğriltme vb)

*Yaşlandırma ve gençleştirme uygulamaları

*Plastik makyaj uygulaması

BELGE: Katılımcılara seminer sonunda katılım belgesi verilecektir.