ARDUINO BAŞLANGIÇ EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

ARDUINO BAŞLANGIÇ EĞİTİMİ

SERTİFİKA PROGRAMI

(27-28 Ocak 2018) ANKARA

İletişim: 0312 246 67 22 – 0533 346 26 48, onertartan@baskent.edu.tr, aberkol@baskent.edu.tr

Programın Süresi: 2 gün 8 saat

27 Ocak 2018 Cumartesi saat 12:30-16:30

28 Ocak 2018 Pazar saat 12:30-16:30

Programın Yeri: Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 4. Kat C-Blok C-406 nolu laboratuvar /ANKARA

Program Ücreti: 400TL (KDV Dahil)

Banka Hesap No: Denizbank Başkent Kurumsal Şubesi’nde Başkent Üniversitesi’ne ait 796

910 – 364 numaralı hesap

IBAN: TR 97 0013 4000 0007 9691 0001 16

Açıklama olarak katılımcının ve kursun adı yazılmalıdır.

Katılım Koşulu: 17 yaş üzerinde olmak

Programın Amacı

Arduino ile programlamaya giriş yaparak, ileri seviye için gereken altyapıyı oluşturacak başlangıç düzeyinde bilgi ve uygulama deneyiminin kazandırılmasıdır.

Programın Hedef Kitlesi:

Fen bilimleri alanında ve özellikle mühendislik alanında öğrenim gören lisans ve yüksek lisans öğrencileri, elektronik ve programlamayla ilgilenen lise öğrencileri.

Programın içeriği: Programın planlanan ders içeriği şu şekildedir:

• Arduino için temel elektrik ve elektronik
  • Dijital giriş-çıkış işlemleri (Ledli devreler, buton kullanımı vb.)
  • Analog giriş / çıkış işlemleri (gerilim bölücü prensibi, potansiyometre, fotodirenç kullanımı, dimmer vb.)
  • Döngüler, koşullu ifadeler ile dijital giriş-çıkış işlemleri (karaşimşek devresi vb.)
  • Sensör uygulamaları (ultrasonik sensör ile mesafe ölçümü, sıcaklık sensörü vb.)
  • Döngüler, koşullu ifadeler ile analog giriş / çıkış işlemleri
  • Arduino ile LCD Kullanımı, motor kontrolü

Belge:

Kurs sonrasında uygulamalı eğitimlerin tamamına katılan katılımcılara bir adet sertifika verilecektir. Başarı için tüm derslere katılım şartı aranmaktadır (özel durumlar için danışınız). Sertifika Başkent Üniversitesi BEDAM Başkanlığı onayına sahip olacaktır.

Bilgi Notu: Kontenjan 8 kişi ile sınırlıdır. İsteyen kullanıcılar, kendi dizüstü bilgisayarlarını getirebilirler. Aksi takdirde bilgisayar laboratuarındaki bilgisayarlar kullanılabilecektir.  Katılımcılardan başka herhangi bir donanım getirmeleri beklenmemektedir. Her kullanıcıya eğitimde kullanmaları için gerekli kart ve elektronik elemanlar sağlanmaktadır.